A mai nap:
Január 19. kedd, Sára napja.
Leves: Pulykazúzás tárkonyos raguleves
Hozzávalók:
- 2 db apróra vágott pulykazúza
- egy kis fej vöröshagyma
- 2-3 szelet paprika
- egy tasak mirelit finomfőzelék alap (borsó, sárgarépa)
- egy marék apró csigatészta
- két csipetnyi szárított lestyán
- egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld
- egy evőkanálnyi ecetes tárkony
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 evőkanál tejföl
- diónyi vaj
- egy evőkanál olaj
- só, bors, 4-5 szelet száraz vargánya
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Bazsalikomos-tárkonyos karalábé főzelék
Hozzávalók:
- 3 db karalábé
- 1,5 fej vöröshagyma
- 1-2 ek vaj
- ízlés szerint olíva étolaj
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 500 ml tejszín
- 140 ml tejföl (1 kis doboz)
- 1/2 citrom leve
- ízlés szerint paprika
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Rakott karaj magyarosan
Hozzávalók:
- kb 1 kg szeletelt karaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 2 tv paprika
- 1 kápia paprika
- 3 közepes paradicsom
- kb 1 kg krumpli
- tejföl
- kb 15 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Fánk variációk
Hozzávalók:
- 1,25 kg finomliszt
- 5 dkg friss élesztő
- 15 dkg puha margarin
- 1 egész tojás és 4 db sárgája
- 3 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 6 ek sütőrum
- 15 dkg kristálycukor
- 2 nagy ek tejföl (20 %-os)
- 2-3 dl langyos tej (amennyit felvesz a tészta)