1. Sütőtökös-narancsos bejgli
Hozzávalók:
- 50 dkg sütőtök sütve, összenyomkodva
- 6 dkg narancslekvár
- 15 dkg cukor
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 2 cm-es darab gyömbér reszelve
Így készítsd el:
– A sült sütőtököt villával törjük össze, keverjük hozzá a narancslekvárt, a cukrot, a narancs levét és reszelt héját, valamint a reszelt gyömbért. Egy kis edényben 15 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Kenjük rá a bejgli tésztájára és utólag szórjuk meg a kandírozott narancshéjjal.
2. Marcipános bejgli
Hozzávalók:
- 20 dkg mandula darálva
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 rúd vanília
- mandulaaroma
- vanília aroma
- rum
- 1 dl víz
Így készítsd el:
– A mandulát a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília rúddal és a vízzel tegyük fel főni.
– Ha már felfőtt, vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a rumot, valamint a mandula- és vaníliaaromát.
– Várjuk meg, míg kihűl, ezután töltsük meg vele a bejglit.
3. Mandulás-vörösáfonyás bejgli
Hozzávalók:
- 10 dkg aszalt vörösáfonya
- 30 dkg őrölt mandula
- 20 dkg cukor
- 2 teáskanál mandulaaroma
- 0,6 dl tej
- fél citrom reszelt héja
Így készítsd el:
– A hozzávalókat összekeverjük, a tejet felforrósítjuk. A forró tejet ráöntjük a hozzávalókra, elkeverjük, majd a hűtőbe tesszük. Kihűlve kenjük rá a bejglire.
4. Mogyorós bejgli
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mogyoró
- 1 dl tej
- 10 dkg cukor
- rum aroma
Így készítsd el:
– A tejet a cukorral felforraljuk, belekeverjük a darált mogyorót és a rumaromát.
– 10 percig főzzük.
– Kihűlve kenjük meg vele a tésztát.
5. Káposztás bejgli
Hozzávalók:
- 1,5 kg édeskáposzta
- só
- bors
- cukor
- 10 dkg margarin
Így készítsd el:
– A káposztát lereszeljük és kinyomkodjuk belőle a nedvességet.
– Sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral összekeverjük.
– A margarint egy edényben felolvasztjuk, beletesszük a káposztát és kissé megpirítjuk.
6. Gesztenyés-aszalt gyümölcsös bejgli
Hozzávalók:
- 400 g gesztenyemassza
- 150 g aszalt gyümölcs apróra vágva
- ízlés szerint porcukor és rum a gesztenyemassza ízesítéséhez
Így készítsd el:
– Aszalt gyümölcsből használjunk minél több félét.
– A gesztenyemasszát villával pépesítsük, keverjük hozzá a cukrot és a rumot vagy rumaromát, majd adjuk hozzá az apróra vágott aszalt gyümölcsöt.
– Mivel ezt a tölteléket nem kell főzni, azonnal tölthetjük vele a tésztát.