Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

5 félórás ebéd ötlet, amit hétköznap is összedobhatsz

Dátum: 2019-04-23 / Írta: Budai István / Látták: 68346 /

Hétköznapi ebéd, alig fél óra alatt! Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon fincsi fogások!




  • 1. Tejszínes-mustáros csirkemell

    Hozzávalók:

    1. 300 g csirkemell szeletek
    2. 1 közepes vöröshagyma
    3. 4-5 gerezd fokhagyma
    4. 1-2 dl tejszín
    5. 1-2 ek mustár
    6. bors
    7. olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Krémes csirkés tortellini leves

    Hozzávalók:

    1. 1 egész csirkemell filé csontozva
    2. 25 dkg torlellini tészta (nálunk sajtos, sonkás töltelékes)
    3. 1 kaliforniai paprika
    4. 1 fej vöröshagyma
    5. 4-5 gerezd fokhagyma
    6. 2 répa
    7. 1 chili paprika
    8. 1 l csirke alaplé (akár kockából is)
    9. 1,5 l víz
    10. 0,5 l főzőtejszín
    11. só, bors ízlés szerint
    12. 1 tk kakukkfű

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Zöldborsós pirított csirkemáj

    Hozzávalók:

    1. 1/2 kg. csirkemáj
    2. 1 nagy fej hagyma
    3. 2-3 gerezd fokhagyma
    4. 1 doboz zöldborsókonzerv, vagy fagyasztott zöldborsó
    5. őrölt bors
    6. kevés étolaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Tejfölös virslis tészta

    Hozzávalók:

    • 3 db baromfivirsli
    • 150 g zöldborsó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 bőven púpozott ek tejföl
    • 2 tk fűszerpaprika
    • 2 dl víz
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 1-2 ek olívaolaj
    • 300 g makaróni tészta
    • 1,5 dl víz
    • 1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Mediterrán csirkeragu kagylótésztával

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hozzávalók:

    1. 3 db csirkecomb
    2. 3 ek olívaolaj
    3. 2 db lilahagyma
    4. 4 gerezd fokhagyma
    5. 2 db sárgarépa
    6. 1 db padlizsán
    7. 1 db cukkini
    8. 1 tk bazsalikom
    9. 1 tk kakukkfű
    10. 1 ek petrezselyemzöld
    11. 5 dl sűrített paradicsom
    12. 50 dkg kagylótészta (Conchiglie rigate)
    13. 5 dkg reszelt sajt (parmezán)

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá