A mai nap:
Október 17. szerda, Hedvig napja. 215 éve ezen a napon született Deák Ferenc a “haza bölcse”.
Leves: Palóc leves
Hozzávalók:
- 50 dkg csont nélküli sertéshús (eredetileg birka húsból készül aki teheti próbálja ki)
- kb 40 dkg zöldbab
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 4 rózsányi karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- kevés kelkáposzta
- 1- 1 paradicsom, paprika vagy lecsó
- 1 doboz tejföl
- 1 – 2 ek liszt
- 1 köteg aprított kapor
- 1 ek pirospaprika
- őrölt köménymag
- bors,só
- ételízesítő
- kevés ecet
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Toszkán csirke
Hozzávalók:
- 6 vékony szelet csirkemell filé
- só, bors
- 50-60 g reszelt permezán
kb 100 g aszalt paradicsom - 1 tk olasz vagy pizza fűszerkeverék
- 2,5 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl húsleves laplé
- 1 marék spenót
- kevés olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Cheddar sajtos makaróni
Hozzávalók:
- 25 dkg rövid csőtészta
- 4 dl tej
- 4 dkg margarin
- 2 ek liszt
- 1 kanálnyi mustár
- 20 dkg cheddar sajt
- 1 nagy paradicsom
- só
- bors
A recept ide kattintva folyatódik! »»»
Desszert: Almás mákos kétperces
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg darált mák
- 1 dl olaj
- 2,5 dl tejföl
- 2 közepes alma