A mai nap:
Augusztus 3. csütörtök, Hermina napja.
Leves: Zöldborsó ragu leves
Hozzávalók:
- 4 közepes sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg zöldborsó
- 1 kg csirke aprólék (nyak comb, farhát, szárny, láb, máj)
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál törött paprika
- 1 kis evő kanál házi vegeta
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Tavaszi rakott karaj
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 2 paradicsom
- 2 hegyes erős paprika
- 2 fej lila hagyma
- 8 levél medvehagyma
- 8 szelet bacon
- 4 szelet sajt
- só
- grill fűszer
- 5 dkg vaj
- őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Tejszínes-spárgás csirkecomb
Hozzávalók:
- 8 db csirke felsőcomb
- 60 dkg fehér spárga
- 6 közepes újhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- só ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 dl víz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Zebrakocka
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál rum
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál porcukor
- kb 3 dl tej
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Napi saláta: Egyszerű csirkés saláta
Hozzávalók:
- 2 szelet csirkemell filé
- 1 csapott kk csirke fűszersó
- 2-3 ek olaj
- 7-8 jégsaláta levél
- 10 koktélparadicsom
- 1 kis fej lila hagyma