A mai nap:
Május 9. péntek, Ivó és Milán napja.
Leves: Gazdag tarhonyaleves
Hozzávalók:
- 1 közepes vöröshagyma
- 20 dkg tarhonya
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 kk kakukkfű
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 l zöldség alaplé
- 2 közepes db sárgarépa
- 50 dkg burgonya
- 1 doboz gombakonzerv
- 20 dkg kolbász
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Sonkás burgonyás lepény
Hozzávalók:
- 60 dkg főtt,reszelt burgonya
- kb 10 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- ízlés szerint só és bors
- 1 közepes csokor vágott petrezselyem zöldje
- 10 füstölt sonka apróra vágva
- 1 közepes vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 4 dl étolaj
- 2 dl tejföl
- 3-4 szál petrezselyem zöldje aprítva
- őrölt bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Mustáros csirkefalatok zöldborsóval
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb filé
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek liszt
- 1 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 5 szál újhagyma fehér része
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 dl húsalaplé
- 2 ek mézes mustár
- 60 dkg frissen kifejtett borsó
- 2 dl tejszín
- 1 ek krémsajt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Diétás főétel: Diétás pizza
Hozzávalók:
- 250 g karfiol
- 2 tojás
- 100g reszelt trappista sajt (light)
- só és oregánó
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 1 kisebb fej hagyma
- fél gerezd fokhagyma
- 1 kk bazalikom
- 1 kk oregano
- 0,5 kk kakukkfű
- 1 kk só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Meggyes pudingos pite
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél mk só
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 1 ek tejföl
- reszelt citromhéj