1. Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű zsenge karalábé
- 1 sárgarépa
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 ek. apróra vágott zöldhagyma
- Zöld fűszerek: csokor petrezselyem, kapor,csombor (borsikafű), egy fokhagymaszár
- 2 ek rizs
- só, bors
- 1 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál rozs -1 tk fehér liszt
- 1 mk .piros őrölt paprika
- 1 ek olaj
- egy szelet tévé paprika
- egy kisebb paradicsom
A recept ide kattintva folytatódik!
2. Sárgarépa főzelék borban párolva
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2 ek zsír
- 1 dl száraz rozé bor
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 3 ek finomliszt
- 3 dl tej
- ízlés szerint só
A recept ide kattintva folytatódik!
3. Tejfölös krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 tk ételízesítő
- só
- 2 babérlevél
- 1 ek liszt
- 2-3 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik!
4. Cukkini főzelék
Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- 1 csomag kapor
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek (lm) tejföl
- 2 ek útifűmaghéj
- só
- frissen őrölt tarka bors
A recept ide kattintva folytatódik!
5. Kapros kefires burgonyafőzelék
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 1 nagy kefir
- 3 ek liszt
- 1 vöröshagyma
- ízlés szerint só
- kapor
- babérlevél
A recept ide kattintva folytatódik!