Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos vaddisznó raguleves recept

Tárkonyos vaddisznó raguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg vaddisznó comb, vagy lapocka
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 evőkanál étolaj
    • 2 db babérlevél
    • 1 csapott kiskanál só
    • 2 db közepes sárgarépa
    • 2 db petrezselyemgyökér
    • 20 dkg csiperkegomba
    • 15 dkg zöldborsó
    • 1 db húsleveskocka
    • 1 kiskanál ételízesítő
    • 1 db citrom leve
    • fél mokkáskanál majoránna
    • 2 dl tejföl
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 csokor friss vagy egy kiskanál tárkonylevél
    • 25 dkg nokedli

    Elkészítése:

    A húst egy centiméteres kockára, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. A hagymát  az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, közepe lángon fehéredésig sütjük. A  babérlevelet beledobjuk, ételízesítővel, kevés borssal ízesítjük. Kevés vizet öntünk  alá, majd lefödve kis lángon 60 perc alatt puhára pároljuk, végül fedő nélkül zsírjára sütjük.

    Amíg a hús készül, a zöldségeket megtisztítjuk. Kockára, vagy félkarikákra a gombát cikkekre vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz és 3-4 perig pirítjuk. 2 liter vízzel  felöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk, a zöldborsót beleszórjuk. Fölforraljuk, majd  kis lángon addig főzzük míg minden meg nem puhul.

    A mustárt a citromlevével, a borssal és a majoránnával meg egy kevés vízzel összekeverjük és a levesbe öntjük.

    A tejfölt a tejszínnel meg a liszttel simára dolgozzuk. Egy kevés forró levest szedünk rá és a forrásban levő levesbe öntjük. Egy-két percig forraljuk, majd a kész nokedlit beleszórjuk, vagy a frissen készítettet beleszaggatjuk. Ha a nokedli megfőtt a  tárkonyt beletesszük. Egy-két percig forraljuk, majd fogyasztásig lefedve tároljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá