Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos nyúlcomb zöldséges krumpliágyon recept

Rozmaringos nyúlcomb zöldséges krumpliágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Pácoláshoz:

    • 1 kg nyúlcomb (6 db)
    • 3 ek étolaj
    • frissen őrölt bors
    • 1 ek mustár
    • 1 kk fokhagymapor
    • 1 teáskanál őrölt piros paprika (édes)
    • 4-5 kisebb ág rozmaring

    A zöldséges krumpliágyhoz:

    • 1,5 kg burgonya
    • 4 fej vöröshagyma
    • 3 sárgarépa
    • 1 közepes petrezselyem gyökér
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A pác hozzávalóit összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a nyúlcombokat.

    Ezután feldaraboljuk a zöldségköret hozzávalóit, összekeverjük, majd egy hőálló üvegtál aljára tesszük őket. Megsózzuk, megborsozzuk, a bepácolt nyúlcombokat a tetejére fektetjük, és melléjük tesszük a rozmaring ágakat is. A megmaradt pácoldatot is rácsorgatjuk.

    Alufóliával borítva, 180 fokos sütőbe tesszük, ahol 90 percig sütjük. A fóliát eltávolítva még 20-30 percig továbbsütjük, kicsit pirítva rajta, és hogy a levét kissé elforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá