Rozmaringos nyúlcomb zöldséges krumpliágyon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Pácoláshoz:

  • 1 kg nyúlcomb (6 db)
  • 3 ek étolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek mustár
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt piros paprika (édes)
  • 4-5 kisebb ág rozmaring

A zöldséges krumpliágyhoz:

  • 1,5 kg burgonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 közepes petrezselyem gyökér
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítése:

A pác hozzávalóit összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a nyúlcombokat.

Ezután feldaraboljuk a zöldségköret hozzávalóit, összekeverjük, majd egy hőálló üvegtál aljára tesszük őket. Megsózzuk, megborsozzuk, a bepácolt nyúlcombokat a tetejére fektetjük, és melléjük tesszük a rozmaring ágakat is. A megmaradt pácoldatot is rácsorgatjuk.

Alufóliával borítva, 180 fokos sütőbe tesszük, ahol 90 percig sütjük. A fóliát eltávolítva még 20-30 percig továbbsütjük, kicsit pirítva rajta, és hogy a levét kissé elforraljuk.