Rozmaringos nyúlcomb recept

Hozzávalók:
- 2 db nyúlcomb
- 5 dkg füstölt szalonna kis kockára vágva
- 1 dl bor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 szál friss rozmaring
- 1 db közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- étkezési keményítő
Elkészítése:
A combokat megspékeljük a fokhagymával.
A szalonnát félig kiolvasztjuk egy serpenyőben, beletesszük a spékelt combokat, minden oldalon megpirítjuk (közben a szalonna teljesen kisül)
A húst sütőedénybe tesszük , ráöntjük a serpenyőből a szalonnás zsiradékot, 1 dl vizet és lefedve 20 percig 180 fokon sütjük a sütőben. Ezután kivesszük a combokat, a csont két oldalán a húst bevágjuk és 1-1 szelet vöröshagymát teszünk, ha kell kicsit megsózzuk,visszatesszük a sütőedénybe, 1 szál rozmaringot teszünk mellé és még 10-15 percig sütjük 200 fokon. A combokat kivesszük és melegen tartjuk.
A pecsenyelevet beleöntjük a serpenyőbe (amiben a húst pirítottuk), 1 dl bort, 2 dl főzőtejszínt
öntünk hozzá, és étkezési keményítővel besűrítjük,mártásként a húshoz.
Burgonyapürével tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »