Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos nyúlcomb recept

Rozmaringos nyúlcomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db nyúlcomb
    • 5 dkg füstölt szalonna kis kockára vágva
    • 1 dl bor
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 szál friss rozmaring
    • 1 db közepes vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • étkezési keményítő

     

    Elkészítése:

    A combokat megspékeljük a fokhagymával.

    A szalonnát félig kiolvasztjuk egy serpenyőben, beletesszük a spékelt combokat, minden oldalon megpirítjuk (közben a szalonna teljesen kisül)

    A húst sütőedénybe tesszük , ráöntjük a serpenyőből a szalonnás zsiradékot, 1 dl vizet és lefedve 20 percig 180 fokon sütjük a sütőben. Ezután kivesszük a combokat, a csont két oldalán a húst bevágjuk és 1-1 szelet vöröshagymát teszünk, ha kell kicsit megsózzuk,visszatesszük a sütőedénybe, 1 szál rozmaringot teszünk mellé és még 10-15 percig sütjük 200 fokon. A combokat kivesszük és melegen tartjuk.

    A pecsenyelevet beleöntjük a serpenyőbe (amiben a húst pirítottuk), 1 dl bort, 2 dl főzőtejszínt
    öntünk hozzá, és étkezési keményítővel besűrítjük,mártásként a húshoz.
    Burgonyapürével tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá