Rozmaringos nyúlcomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db nyúlcomb
  • 5 dkg füstölt szalonna kis kockára vágva
  • 1 dl bor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • étkezési keményítő

 

Elkészítése:

A combokat megspékeljük a fokhagymával.

A szalonnát félig kiolvasztjuk egy serpenyőben, beletesszük a spékelt combokat, minden oldalon megpirítjuk (közben a szalonna teljesen kisül)

A húst sütőedénybe tesszük , ráöntjük a serpenyőből a szalonnás zsiradékot, 1 dl vizet és lefedve 20 percig 180 fokon sütjük a sütőben. Ezután kivesszük a combokat, a csont két oldalán a húst bevágjuk és 1-1 szelet vöröshagymát teszünk, ha kell kicsit megsózzuk,visszatesszük a sütőedénybe, 1 szál rozmaringot teszünk mellé és még 10-15 percig sütjük 200 fokon. A combokat kivesszük és melegen tartjuk.

A pecsenyelevet beleöntjük a serpenyőbe (amiben a húst pirítottuk), 1 dl bort, 2 dl főzőtejszínt
öntünk hozzá, és étkezési keményítővel besűrítjük,mártásként a húshoz.
Burgonyapürével tálaljuk.