Paradicsomos sült nyúl recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb. 2 kg nyúlhús
- 1 vöröshagyma
- 1 narancs
- 1 paradicsomkonzerv
- 1 rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- petrezselyem
- 4 ek olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A nyulat feldaraboljuk, megmossuk, és papírtörlőn szárítjuk.
A hagymát apróra kockázzuk, a narancsot megmossuk és zöldséghámozóval lehámozzuk a héját. Egy magas falu, széles serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat, és a nyúldarabokat picit barnára sütjük minden oldalon. Ezután beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
Az apró kockára vágott paradicsomot lével együtt, a narancshéjat, a kifacsart narancslevet, a fahéjrudat és a szegfűszeget hozzátesszük, megfűszerezzük sóval borssal.
Kevés vizet öntünk alá, és készre főzzük. Ha kell, közben pótolhatjuk a vizet, de ne legyen sok lé alatta, illetve azért keverjük meg néha, nehogy leégjen. A legvégén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Főtt spagettivel-makarónival a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

