Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos sült nyúl recept

Paradicsomos sült nyúl
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • kb. 2 kg nyúlhús
    • 1 vöröshagyma
    • 1 narancs
    • 1 paradicsomkonzerv
    • 1 rúd fahéj
    • 4 szem szegfűszeg
    • petrezselyem
    • 4 ek olaj
    • bors

    Elkészítése:

    A nyulat feldaraboljuk, megmossuk, és papírtörlőn szárítjuk.

    A hagymát apróra kockázzuk, a narancsot megmossuk és zöldséghámozóval lehámozzuk a héját. Egy magas falu, széles serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat, és a nyúldarabokat picit barnára sütjük minden oldalon. Ezután beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.

    Az apró kockára vágott paradicsomot lével együtt, a narancshéjat, a kifacsart narancslevet, a fahéjrudat és a szegfűszeget hozzátesszük, megfűszerezzük sóval borssal.

    Kevés vizet öntünk alá, és készre főzzük. Ha kell, közben pótolhatjuk a vizet, de ne legyen sok lé alatta, illetve azért keverjük meg néha, nehogy leégjen. A legvégén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

    Főtt spagettivel-makarónival a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá