Paradicsomos sült nyúl

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb. 2 kg nyúlhús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 narancs
  • 1 paradicsomkonzerv
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szem szegfűszeg
  • petrezselyem
  • 4 ek olaj
  • bors

Elkészítése:

A nyulat feldaraboljuk, megmossuk, és papírtörlőn szárítjuk.

A hagymát apróra kockázzuk, a narancsot megmossuk és zöldséghámozóval lehámozzuk a héját. Egy magas falu, széles serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat, és a nyúldarabokat picit barnára sütjük minden oldalon. Ezután beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.

Az apró kockára vágott paradicsomot lével együtt, a narancshéjat, a kifacsart narancslevet, a fahéjrudat és a szegfűszeget hozzátesszük, megfűszerezzük sóval borssal.

Kevés vizet öntünk alá, és készre főzzük. Ha kell, közben pótolhatjuk a vizet, de ne legyen sok lé alatta, illetve azért keverjük meg néha, nehogy leégjen. A legvégén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Főtt spagettivel-makarónival a legfinomabb.