Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyúlragu marengói-módra recept

Nyúlragu marengói-módra
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg nyúlhús
    • 40 dkg laskagomba
    • 3 dl száraz fehérbor
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 dl paradicsomlé
    • 1 púpos evőkanál liszt
    • 1 csokor petrezselyem
    • olaj, só, bors

    Elkészítése:
    A nyúlhúst (a combokat és a gerincet) kisebb darabokra vágjuk és besózzuk. Lereszelünk egy nagy fej vöröshagymát, és apróra vágunk egy csokornyi petrezselymet. Kevés forró olajon kissé megpirítjuk a húst. Ha már kezd színesedni, hozzáadjuk a hagymát és a petrezselymet. Megkeverjük, aláöntünk két dl száraz fehérbort, majd lassú tűzön fedő alatt megpároljuk. Megtisztítunk, majd felszeletelünk negyven dkg laskagombát, és amikor a nyúl már félig megpuhult, a húshoz adjuk. Ha a gomba kieresztette a levét, még egy dl bort öntünk hozzá. Amint elkészült a hús, egy púpos evőkanál lisztet szórunk bele, majd felforraljuk, hogy a leve besűrűsödjön. Végül megborsozzuk, hozzákeverünk egy dl paradicsomlevet, és levesszük a tűzről. Sült krumplival tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá