Nyúlragu marengói-módra recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg nyúlhús
- 40 dkg laskagomba
- 3 dl száraz fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl paradicsomlé
- 1 púpos evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyem
- olaj, só, bors
Elkészítése:
A nyúlhúst (a combokat és a gerincet) kisebb darabokra vágjuk és besózzuk. Lereszelünk egy nagy fej vöröshagymát, és apróra vágunk egy csokornyi petrezselymet. Kevés forró olajon kissé megpirítjuk a húst. Ha már kezd színesedni, hozzáadjuk a hagymát és a petrezselymet. Megkeverjük, aláöntünk két dl száraz fehérbort, majd lassú tűzön fedő alatt megpároljuk. Megtisztítunk, majd felszeletelünk negyven dkg laskagombát, és amikor a nyúl már félig megpuhult, a húshoz adjuk. Ha a gomba kieresztette a levét, még egy dl bort öntünk hozzá. Amint elkészült a hús, egy púpos evőkanál lisztet szórunk bele, majd felforraljuk, hogy a leve besűrűsödjön. Végül megborsozzuk, hozzákeverünk egy dl paradicsomlevet, és levesszük a tűzről. Sült krumplival tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »