Aszalt szilvával göngyölt báránycomb vadrizzsel recept

Hozzávalók:
- 40 dkg báránycomb
- 3 szelet bacon
- 15 dkg aszalt szilva
- 0,5 dl szilvapálinka + 0,5 dl víz
- 1-2 ág friss rozmaring
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 dl rozmaringos szőlőmagolaj
- 1 ek kacsazsír
- 5 dkg vaj
- só
- bors
A körethez:
- 15 dkg vadrizs
- 1 kisebb babérlevél
- só
Elkészítése:
Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, majd nagyobb, nyitott szeletté vágjuk és kiklopfoljuk.
A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Másnap az aszalt szilvákat beáztatjuk egy kevés vízzel elkevert szilvapálinkába. Miután megáztak a szilvaszemek, lecsepegtetjük, és kissé összevágjuk.
A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat, és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a baconszeleteket, rátesszük a szilvát, és elosztunk rajta két lereszelt gerezd fokhagymát.
Szorosan feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük a közepén és a végein, hogy ne tudjon kiesni belőle a töltelék. Serpenyőben kevés vajat pici olajjal hevítünk, és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne.
Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba, vagy tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, ha szükséges kevés zsiradékot teszünk alá, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.
Közben, hagyományos módon, sós vízben, egy kisebb darab babérlevéllel megfőzzük a vadrizst, majd lecsepegtetjük.
Miután a báránytekercs megsült, melegen tartva 10-15 percig pihentetjük, majd éles késsel szeleteljük, és a vadrizzsel tálaljuk.
A aszalt szilvával göngyölt báránycomb vadrizzsel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »