Meggyszörp recept

Hozzávalók:
- 3 kg meggy
- 3 kg cukor
- 15 g citromsav, vagy citrompótló
- 1 l. víz
Elkészítése:
A kimagozott meggyet összezúzzuk, hozzáadjuk a vizet és a kevés vízben feloldott citrompótlót. Jól elkeverjük, majd 2 napig állni hagyjuk.
2 nap elteltével átszűrjük a levét, jól kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és állandó kevergetés mellett 10 percig főzzük.
Forrón palacokba töltjük, majd légmentesen lezárjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »