Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zuccotto recept

Zuccotto
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához

    • 12 dkg margarin (puha)
    • 10 dkg finomliszt
    • 1.5 teáskanál sütőpor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 12 dkg nádcukor (lehet sima is)
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek konyak (cseresznyepálinka is tökéletes hozzá)

    A töltelékhez

    • 3 dl habtejszín (zsíros)
    • 3 dkg porcukor (átszitált)
    • 6 dkg mandula (apróra vágott, pörkölt)
    • 25 dkg cseresznye (kimagozott, befőtt is jó)
    • 6 dkg étcsokoládé (finomra aprított)

    Elkészítése:

    A lisztet, a sütőport és a kakaóport tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a margarint és a kissé felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük, és a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (30*20 cm)simítjuk.

    A 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tészta megemelkedik és megszilárdul. A megsült tésztát 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.

    Egy 1 liter űrtartalmú hőálló tál peremének a segítségével a megsült tésztából kivágunk egy korongot, és félretesszük.

    A tálat kibéleljük frissen tartó fóliával, majd a megmaradt tésztával, illetve darabjaival. A tésztát- a félretett korongot is- meglocsoljuk konyakkal.

    A töltelék elkészítése:

    A tejszínt a cukorral habbá verjük. A kemény habba beleforgatjuk a mandulát, a cseresznyét és a csokoládét, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejét lefedjük a tésztakoronggal, amelyre egy tányért, majd súlyokat helyezünk.

    A zucottot 6-8 órán vagy egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt tálra borítjuk. Díszítésként megszórhatjuk porcukorral, kakaóporral, vagy dekorálhatjuk cseresznyével is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá