Zuccotto recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 12 dkg margarin (puha)
- 10 dkg finomliszt
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 12 dkg nádcukor (lehet sima is)
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek konyak (cseresznyepálinka is tökéletes hozzá)
A töltelékhez
- 3 dl habtejszín (zsíros)
- 3 dkg porcukor (átszitált)
- 6 dkg mandula (apróra vágott, pörkölt)
- 25 dkg cseresznye (kimagozott, befőtt is jó)
- 6 dkg étcsokoládé (finomra aprított)
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a margarint és a kissé felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük, és a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (30*20 cm)simítjuk.
A 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tészta megemelkedik és megszilárdul. A megsült tésztát 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Egy 1 liter űrtartalmú hőálló tál peremének a segítségével a megsült tésztából kivágunk egy korongot, és félretesszük.
A tálat kibéleljük frissen tartó fóliával, majd a megmaradt tésztával, illetve darabjaival. A tésztát- a félretett korongot is- meglocsoljuk konyakkal.
A töltelék elkészítése:
A tejszínt a cukorral habbá verjük. A kemény habba beleforgatjuk a mandulát, a cseresznyét és a csokoládét, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejét lefedjük a tésztakoronggal, amelyre egy tányért, majd súlyokat helyezünk.
A zucottot 6-8 órán vagy egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt tálra borítjuk. Díszítésként megszórhatjuk porcukorral, kakaóporral, vagy dekorálhatjuk cseresznyével is.