Zöldcitromos csokoládé torata recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 20 dkg liszt
- 6 dkg kakaópor
- 10 dkg vaj
- 100 ml tej
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg cukor
- 2 csipetnyi só
- 1 cs sütőpor
A csokoládékrémhez:
- 125 ml tej
- 1 ek méz
- 22 dkg apróra vágott étcsokoládé
- 1 ek vaj
A joghurtos krémhez:
- 6 zöldcitrom + 170 ml-nyi leve
- 20 dkg porcukor
- 7 zselatinlap
- 500 g natúr joghurt
- 350 ml habtejszín
Elkészítése:
A lisztet és a kakaóport elkeverjük. A vajat a langyos tejben felolvasztjuk. A tojásokat, a cukrot és a sót egy sima tésztává keverjük. A lisztes keveréket és a vajas tejet beleforgatjuk. A tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformában megsütjük. Ha megsült 4 lapba vágjuk, vagy a tésztát 4 részre osztjuk és egyenként sütjük meg.
A tejet a mézzel felforraljuk, a tortabevonóra öntjük és a vajat hozzáadjuk. Kb 5 percig turmixoljuk, míg a krém szép fényes lesz.
Lereszeljük 2 zöldcitrom héját, a többi citrommal együtt ezeket is kifacsarjuk és porcukorral elkeverjük. A zselatinlapokat hideg vízben kb 10 percre beáztatjuk, kifacsarjuk és 2 ek a zöldcitrom levével egy kis lábasban felforrósítjuk és a joghurttal a maradék zöldcitromléhez adjuk. 150 ml tejszínhabot beleforgatunk.
Az első csokoládés piskótát visszatesszük a formába. 5 ek csoki krémet és a joghurtkrém harmadát rásimítjuk. A 2. lapot ráhelyezzük és kissé rányomkodjuk, majd csokikrém, joghurtkrém a sorrend. Addig folytatjuk, míg van a hozzávalókból.
4 órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

