Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zebratorta recept

Zebratorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1,25 dl langyos víz
    • 2,5 dl olaj
    • 37 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    Elkészítése:

    A tészta összekeverése:

    A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a vizet és az olajat.

    Belekeverjük a liszt és a sütőport keverékét, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.

    Kettévesszük a tésztát, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

    A sütés:

    Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral, majd a közepére teszünk 2 evőkanál fehér masszát. Erre jön 2 evőkanál kakaós massza, majd addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.

    Nem kell kevergetni, rázogatni, csak kanállal egymásra halmozni.

    Előmelegített sütőben, lassú tűznél körülbelül 45-55 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

    Sütés után a tetejére csokimázat tehetünk, de cukorral leszórva, sőt magában is tökéletes.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá