Zebratorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,25 dl langyos víz
  • 2,5 dl olaj
  • 37 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Elkészítése:

A tészta összekeverése:

A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a vizet és az olajat.

Belekeverjük a liszt és a sütőport keverékét, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.

Kettévesszük a tésztát, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

A sütés:

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral, majd a közepére teszünk 2 evőkanál fehér masszát. Erre jön 2 evőkanál kakaós massza, majd addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.

Nem kell kevergetni, rázogatni, csak kanállal egymásra halmozni.

Előmelegített sütőben, lassú tűznél körülbelül 45-55 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Sütés után a tetejére csokimázat tehetünk, de cukorral leszórva, sőt magában is tökéletes.