Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a vizet és az olajat.
Belekeverjük a liszt és a sütőport keverékét, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.
Kettévesszük a tésztát, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral, majd a közepére teszünk 2 evőkanál fehér masszát. Erre jön 2 evőkanál kakaós massza, majd addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.
Nem kell kevergetni, rázogatni, csak kanállal egymásra halmozni.
Előmelegített sütőben, lassú tűznél körülbelül 45-55 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Sütés után a tetejére csokimázat tehetünk, de cukorral leszórva, sőt magában is tökéletes.