Vörös bársony torta recept
Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 0,5 ek kakaó
- 0,5 mk szódabikarbóna
- 0,5 tk sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 18 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 1 mk vanília aroma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- piros ételszínező
- csipet só
Krém:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg mascarpone
- 25 dkg porcukor
- 0,5 tk vanília aroma
Elkészítése:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót, majd jól összekeverjük. Ha por alapú az ételszínező, akkor azt is belekeverjük.
Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverjük a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverjük az egész tojást, a vanília aromát és a tejfölt. Ha folyékony az ételszínező, akkor azt most keverjük hozzá.
Ezután a lisztes keverékhez hozzáöntjük a folyékony masszát, és jól összekeverjük.
Három részre osztjuk, és egy 20 cm-es tortaformába, előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt külön-külön kisütjük a három tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Én egy gáztepsibe sütőpapírt tettem, majd egyenletesen elosztottam rajta a masszát, majd előmelegített sütőben, légkeverésnél 150 fokon, 15 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni, majd egy 20 cm-es tortaformát ráhelyezve körbevágva, és 3 lapot kaptam.
A margarint simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanília aromával.
Végül megtöltjük vele a tortalapokat, majd kívülről is bevonjuk ezzel a krémmel.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen, így könnyen lehet majd szeletelni.
Tálalás előtt a tetejét díszítésként tésztamorzsával megszórjuk. (Ez el is hagyható, ha korongonként sütöttük a piskótát, nem marad tészta, de ha utólag vágtuk ki, ezzel felhasználhatjuk a maradék tésztát.)
A vörös bársony torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 51 g
Zsír: 22 g