Vonat torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 10 ek hideg víz
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg liszt
Krémhez:
- 1 cs vaníliás puding
- 2,5 dl tej
- 1-2 ek kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 db hosszúkás alakú gumicukor
- 1 tábla csoki
- vaníliás karika
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük,majd kanalanként hozzáadjuk a vizet.A sütőport a liszttel elkeverjük és az előbbiekhez adjuk.A keményre vert tojásfehérjét óvatosan a masszához keverjük.A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük. Ha a tészta megsült konyharuhára borítjuk,lehúzzuk róla a sütőpapírt,majd konyharuhával szorosan feltekerjük,hagyjuk kihűlni.A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a margarint és a porcukrot,és habosra keverjük.A krém felét a tésztába töltjük majd feltekerjük.A krém másik felét a tésztára kenjük,majd a tekercset 3 egyenlő részre vágjuk.A csokit kockákra szedjük,tésztára tesszük (ezek lesznek az ablakok)a vaníliás karikával együtt (kerekek),majd a gumicukorral (ütközőnek) összeillesztjük a tekercseket. A harmadik gumicukor a kémény lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

