Vonat torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 ek hideg víz
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg liszt

Krémhez:

  • 1 cs vaníliás puding
  • 2,5 dl tej
  • 1-2 ek kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db hosszúkás alakú gumicukor
  • 1 tábla csoki
  • vaníliás karika

Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük,majd kanalanként hozzáadjuk a vizet.A sütőport a liszttel elkeverjük és az előbbiekhez adjuk.A keményre vert tojásfehérjét óvatosan a masszához keverjük.A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük. Ha a tészta megsült konyharuhára borítjuk,lehúzzuk róla a sütőpapírt,majd konyharuhával szorosan feltekerjük,hagyjuk kihűlni.A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a margarint és a porcukrot,és habosra keverjük.A krém felét a tésztába töltjük majd feltekerjük.A krém másik felét a tésztára kenjük,majd a tekercset 3 egyenlő részre vágjuk.A csokit kockákra szedjük,tésztára tesszük (ezek lesznek az ablakok)a vaníliás karikával együtt (kerekek),majd a gumicukorral (ütközőnek) összeillesztjük a tekercseket. A harmadik gumicukor a kémény lesz.