Villámtorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 3 ek cukor
- 3 ek étolaj
- 3 ek tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/4 cs sütőpor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- pár szem eper
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
díszítés:
- néhány nagy szem eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverem, majd egy nagy tejfölös vödörbe öntöm (vagy bármilyen kis, kerek formába) és a mikróban 3 perc alatt “megsütöm”.
A pudingot 3 dl tejjel felfőzöm, majd mikor besűrűsödött, belekeverem az 5 dkg hideg vajat és néhány felaprított epret.
A piskótát vízszintesen elfelezem, a krém felét a két lap közé, a másik felét a tetejére halmozom.
Eperszeletekkel, vagy kakaóporral díszítem.
Tipp:
Elfelejtett szülinapra, névnapra, házassági évfordulóra tökéletes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »