Villámtorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 3 ek cukor
- 3 ek étolaj
- 3 ek tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/4 cs sütőpor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- pár szem eper
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
díszítés:
- néhány nagy szem eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverem, majd egy nagy tejfölös vödörbe öntöm (vagy bármilyen kis, kerek formába) és a mikróban 3 perc alatt “megsütöm”.
A pudingot 3 dl tejjel felfőzöm, majd mikor besűrűsödött, belekeverem az 5 dkg hideg vajat és néhány felaprított epret.
A piskótát vízszintesen elfelezem, a krém felét a két lap közé, a másik felét a tetejére halmozom.
Eperszeletekkel, vagy kakaóporral díszítem.
Tipp:
Elfelejtett szülinapra, névnapra, házassági évfordulóra tökéletes!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »