Villámtorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 3 ek cukor
- 3 ek étolaj
- 3 ek tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/4 cs sütőpor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- pár szem eper
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
díszítés:
- néhány nagy szem eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverem, majd egy nagy tejfölös vödörbe öntöm (vagy bármilyen kis, kerek formába) és a mikróban 3 perc alatt “megsütöm”.
A pudingot 3 dl tejjel felfőzöm, majd mikor besűrűsödött, belekeverem az 5 dkg hideg vajat és néhány felaprított epret.
A piskótát vízszintesen elfelezem, a krém felét a két lap közé, a másik felét a tetejére halmozom.
Eperszeletekkel, vagy kakaóporral díszítem.
Tipp:
Elfelejtett szülinapra, névnapra, házassági évfordulóra tökéletes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

