Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Viktória piskóta recept

Viktória piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk sütőpor

    Töltelék:

    • 50 dkg eper
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • porcukor

    Elkészítése:

    A vajat keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és mindegyikkel keverjük simára.
    A 4. és 5. tojással egy-egy kanál lisztet is adjunk a keverékhez.

    A maradék lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a simára kevert masszához, majd óvatosan keverjük össze.

    Vajazzuk, majd lisztezzünk ki 2 db 20 cm-es tortaformát. Ezután osszuk el egyenlően a formákba a masszát, majd a széle felé húzzuk a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formákban hűlni a tésztát, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Botmixerrel pépesítsünk pár szem epret és keverjük össze egy evőkanál porcukorral.

    A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

    A habtejszínt verjük fel lágyabb habbá, majd apránként keverjük hozzá a msacarponés krémhez.

    Az egyik teljesen kihűlt piskótalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kanalazzuk rá a pépesített epret. Ezután fedjük be a félbevágott eperszemekkel, majd halmozzuk rá a mascarponés-habos krémet.
    Végül helyezzük a tetejére a másik piskótalapot, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy a habos-krém kellően megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    Tálalás előtt a torta tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá