Viktória piskóta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk sütőpor
Töltelék:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor
Elkészítése:
A vajat keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és mindegyikkel keverjük simára.
A 4. és 5. tojással egy-egy kanál lisztet is adjunk a keverékhez.
A maradék lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a simára kevert masszához, majd óvatosan keverjük össze.
Vajazzuk, majd lisztezzünk ki 2 db 20 cm-es tortaformát. Ezután osszuk el egyenlően a formákba a masszát, majd a széle felé húzzuk a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formákban hűlni a tésztát, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Botmixerrel pépesítsünk pár szem epret és keverjük össze egy evőkanál porcukorral.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.
A habtejszínt verjük fel lágyabb habbá, majd apránként keverjük hozzá a msacarponés krémhez.
Az egyik teljesen kihűlt piskótalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kanalazzuk rá a pépesített epret. Ezután fedjük be a félbevágott eperszemekkel, majd halmozzuk rá a mascarponés-habos krémet.
Végül helyezzük a tetejére a másik piskótalapot, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy a habos-krém kellően megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt a torta tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »