Viktória piskóta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk sütőpor
Töltelék:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor
Elkészítése:
A vajat keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és mindegyikkel keverjük simára.
A 4. és 5. tojással egy-egy kanál lisztet is adjunk a keverékhez.
A maradék lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a simára kevert masszához, majd óvatosan keverjük össze.
Vajazzuk, majd lisztezzünk ki 2 db 20 cm-es tortaformát. Ezután osszuk el egyenlően a formákba a masszát, majd a széle felé húzzuk a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formákban hűlni a tésztát, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Botmixerrel pépesítsünk pár szem epret és keverjük össze egy evőkanál porcukorral.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.
A habtejszínt verjük fel lágyabb habbá, majd apránként keverjük hozzá a msacarponés krémhez.
Az egyik teljesen kihűlt piskótalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kanalazzuk rá a pépesített epret. Ezután fedjük be a félbevágott eperszemekkel, majd halmozzuk rá a mascarponés-habos krémet.
Végül helyezzük a tetejére a másik piskótalapot, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy a habos-krém kellően megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt a torta tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »