Vienetta torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál porcukor
- 8 evőkanál liszt
- 12 gramm sütőpor
A krémhez:
- 3 csomag tejszínes ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
- 5 dl habtejszín
- 1 ek csokoládéforgács
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 24 cm-es kapcsos forma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vajjal kikenjük.
A tészta masszát 5 részletben sütjük meg, 5 lapunk lesz.
A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított vajjal összekeverjük jó habosra és a torta lapokat egyenként megkenjük, az oldalára is hagyunk belőle.
Mindegyik krémes tortalapot olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Fagyasztóba tesszük addig, amíg a csokoládé megdermed rajta.
Ezután a torta lapokat egymásra helyezzük, az oldalát is bekenjük a megmaradt tejszínes krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük és a tortánkat díszítjük vele.
Csokoládé forgáccsal megszórjuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

