Vienetta torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál porcukor
- 8 evőkanál liszt
- 12 gramm sütőpor
A krémhez:
- 3 csomag tejszínes ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
- 5 dl habtejszín
- 1 ek csokoládéforgács
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 24 cm-es kapcsos forma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vajjal kikenjük.
A tészta masszát 5 részletben sütjük meg, 5 lapunk lesz.
A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított vajjal összekeverjük jó habosra és a torta lapokat egyenként megkenjük, az oldalára is hagyunk belőle.
Mindegyik krémes tortalapot olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Fagyasztóba tesszük addig, amíg a csokoládé megdermed rajta.
Ezután a torta lapokat egymásra helyezzük, az oldalát is bekenjük a megmaradt tejszínes krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük és a tortánkat díszítjük vele.
Csokoládé forgáccsal megszórjuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »