Vaníliás tejberizs torta recept
Ők is elkészítették
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem, közben a fele cukorral kikeverem a sárgát. Mikor kemény a fehérje, beleszórom a maradék cukrot, és még keverek rajta pár kört. A felvert fehérjéhez hozzáadom a sárgát, majd apránként hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, minden kanál után átkeverem.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntöm, és 160 fokon sütöm, tűpróbát végzek ha nem tapad rá tészta akkor kész a piskóta. Az első 10 percben a sütőt tilos kinyitni!
A tejet felforralom, hozzá adom a rizst, a nagyobb darabokra szeletelt citrom- és narancs- és fahéjat. Majd kb 10-15 perc forralás után hozzá adom a pudingot, amit fele annyi tejjel keverek el, mint amit az útmutató ír.
Párat forralok rajta, majd kiveszem a narancs- citrom- és fahéjat és félre teszem hűlni.
Amikor minden kihűlt a piskótát félbe vágom és a sütőformában rétegezem. Alulra kerül piskóta utána rizs megint piskóta újra rizs. A tetejét naranccsal díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

