Hozzávalók:
6 tojásból piskóta:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem, közben a fele cukorral kikeverem a sárgát. Mikor kemény a fehérje, beleszórom a maradék cukrot, és még keverek rajta pár kört. A felvert fehérjéhez hozzáadom a sárgát, majd apránként hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, minden kanál után átkeverem.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntöm, és 160 fokon sütöm, tűpróbát végzek ha nem tapad rá tészta akkor kész a piskóta. Az első 10 percben a sütőt tilos kinyitni!
A tejet felforralom, hozzá adom a rizst, a nagyobb darabokra szeletelt citrom- és narancs- és fahéjat. Majd kb 10-15 perc forralás után hozzá adom a pudingot, amit fele annyi tejjel keverek el, mint amit az útmutató ír.
Párat forralok rajta, majd kiveszem a narancs- citrom- és fahéjat és félre teszem hűlni.
Amikor minden kihűlt a piskótát félbe vágom és a sütőformában rétegezem. Alulra kerül piskóta utána rizs megint piskóta újra rizs. A tetejét naranccsal díszítettem.