Vaníliás-Mascarpone torta recept
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 12 dkg olvadt vaj
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 dkg kakaópor
- 16 dkg rétesliszt
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 2 vanília cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
Elkészítése:
A tojás fehérjét csipet sóval keményre verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük majd hozzá adjuk az olvasztott langyos vajat, elkeverjük és jöhet bele a sütőporral elkevert liszt és kakaó, ezzel is jól összedolgozzuk.
Majd elveszünk egy kicsit a habból szétlazítjuk vele a masszát végül óvatosan belekeverjük a maradékot. 180 fokon sütjük kb. 30 percig. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk.
Díszítéshez még 1 dl habtejszínt felverünk és csokoládét lereszelünk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.