Vaníliás-Mascarpone torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 12 dkg olvadt vaj
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 dkg kakaópor
- 16 dkg rétesliszt
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 2 vanília cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
Elkészítése:
A tojás fehérjét csipet sóval keményre verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük majd hozzá adjuk az olvasztott langyos vajat, elkeverjük és jöhet bele a sütőporral elkevert liszt és kakaó, ezzel is jól összedolgozzuk.
Majd elveszünk egy kicsit a habból szétlazítjuk vele a masszát végül óvatosan belekeverjük a maradékot. 180 fokon sütjük kb. 30 percig. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk.
Díszítéshez még 1 dl habtejszínt felverünk és csokoládét lereszelünk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »