Vaníliás-kókuszos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál víz
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Vaníliás krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 3 dl tej
Kókuszkrémhez:
- 16 dkg kókuszreszelék
- 16dkg porcukor
- 20 dkg vaj
Tetejére:
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a gőz fölött megolvasztott csokoládét, a sütőporos lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A vaníliás krémhez megfőzzük a pudingport a tejben. A vajat habosra verjük a a porcukorral és mikor kihűlt a puding hozzáadjuk, majd jól elkeverjük.
A kókuszkrémhez habosra keverjük a porcukrot és a vajat, majd összekeverjük a vaníliás krémmel.
A piskótát 4 lapba vágjuk és betöltjük a krémmel, majd kívülről is körbekenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.