Vanília torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek hideg víz
- 13-14 dkg liszt
- 9 dkg étkezési keményítő
- 20 dkg kristálycukor
- 2 és fél kk sütőpor
- 1 nagy csipet só
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 4 dl habtejszín
- 2 cs habfixáló
Díszítés:
- ostyalap
- kakaópor
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét berakom a hűtőbe. A sárgáját felverem a cukor felével kb 6-10 percig, magas fokozaton. A habverőt elmosom, felverem a tojásfehérjét a sóval, vízzel, majd fokozatosan adagolom a cukrot, míg kemény és fényes habot nem kapok. A lisztet a keményítőt és a sütőport, összekeverem, hozzáadom a tojássárgához, lazítom 1 kanál habbal, majd hozzákeverem a többi habot is. 35 perc alatt megsütöm.
A pudingot megfőzöm az előírt tejjel a csomag leírása szerint, hideg vízben kihűtöm. A hűtőben lehűtött tejszínt felverem a habfixálóval, és elkeverem a pudinggal. (A puding nem lesz bőrös, ha folpakkal lefedem). A kihűlt piskótát kettévágom, megkenem, nyomózsák segítségével feldíszítem, oldalát kókuszreszelékkel hintem. A torta közepét ostyalapppal díszítem.
Sztori: Ezt a tortát szoktam túróval is csak akkor egy pudingporral, vagy 500 g túróval. Ez a férjem kedvence. De ha valaki csokit jobban kedveli, mint a fiam: 2 cs ÉTcsokis pudingport rakjon bele. A piskótába is lehet kakaóport rakni, csak akkor kiveszünk a lisztből!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »