Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vanília torta recept

Vanília torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek hideg víz
    • 13-14 dkg liszt
    • 9 dkg étkezési keményítő
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 és fél kk sütőpor
    • 1 nagy csipet só

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 4 dl habtejszín
    • 2 cs habfixáló

    Díszítés:

    • ostyalap
    • kakaópor
    • kókuszreszelék

    Elkészítése:
    Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét berakom a hűtőbe. A sárgáját felverem a cukor felével kb 6-10 percig, magas fokozaton. A habverőt elmosom, felverem a tojásfehérjét a sóval, vízzel, majd fokozatosan adagolom a cukrot, míg kemény és fényes habot nem kapok. A lisztet a keményítőt és a sütőport, összekeverem, hozzáadom a tojássárgához, lazítom 1 kanál habbal, majd hozzákeverem a többi habot is. 35 perc alatt megsütöm.
    A pudingot megfőzöm az előírt tejjel a csomag leírása szerint, hideg vízben kihűtöm. A hűtőben lehűtött tejszínt felverem a habfixálóval, és elkeverem a pudinggal. (A puding nem lesz bőrös, ha folpakkal lefedem). A kihűlt piskótát kettévágom, megkenem, nyomózsák segítségével feldíszítem, oldalát kókuszreszelékkel hintem. A torta közepét ostyalapppal díszítem.

    Sztori: Ezt a tortát szoktam túróval is csak akkor egy pudingporral, vagy 500 g túróval. Ez a férjem kedvence. De ha valaki csokit jobban kedveli, mint a fiam: 2 cs ÉTcsokis pudingport rakjon bele. A piskótába is lehet kakaóport rakni, csak akkor kiveszünk a lisztből!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá