Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét berakom a hűtőbe. A sárgáját felverem a cukor felével kb 6-10 percig, magas fokozaton. A habverőt elmosom, felverem a tojásfehérjét a sóval, vízzel, majd fokozatosan adagolom a cukrot, míg kemény és fényes habot nem kapok. A lisztet a keményítőt és a sütőport, összekeverem, hozzáadom a tojássárgához, lazítom 1 kanál habbal, majd hozzákeverem a többi habot is. 35 perc alatt megsütöm.
A pudingot megfőzöm az előírt tejjel a csomag leírása szerint, hideg vízben kihűtöm. A hűtőben lehűtött tejszínt felverem a habfixálóval, és elkeverem a pudinggal. (A puding nem lesz bőrös, ha folpakkal lefedem). A kihűlt piskótát kettévágom, megkenem, nyomózsák segítségével feldíszítem, oldalát kókuszreszelékkel hintem. A torta közepét ostyalapppal díszítem.
Sztori: Ezt a tortát szoktam túróval is csak akkor egy pudingporral, vagy 500 g túróval. Ez a férjem kedvence. De ha valaki csokit jobban kedveli, mint a fiam: 2 cs ÉTcsokis pudingport rakjon bele. A piskótába is lehet kakaóport rakni, csak akkor kiveszünk a lisztből!