Vanília torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 7 tojás
  • 5 ek hideg víz
  • 13-14 dkg liszt
  • 9 dkg étkezési keményítő
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 és fél kk sütőpor
  • 1 nagy csipet só

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • 2 cs habfixáló

Díszítés:

  • ostyalap
  • kakaópor
  • kókuszreszelék

Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét berakom a hűtőbe. A sárgáját felverem a cukor felével kb 6-10 percig, magas fokozaton. A habverőt elmosom, felverem a tojásfehérjét a sóval, vízzel, majd fokozatosan adagolom a cukrot, míg kemény és fényes habot nem kapok. A lisztet a keményítőt és a sütőport, összekeverem, hozzáadom a tojássárgához, lazítom 1 kanál habbal, majd hozzákeverem a többi habot is. 35 perc alatt megsütöm.
A pudingot megfőzöm az előírt tejjel a csomag leírása szerint, hideg vízben kihűtöm. A hűtőben lehűtött tejszínt felverem a habfixálóval, és elkeverem a pudinggal. (A puding nem lesz bőrös, ha folpakkal lefedem). A kihűlt piskótát kettévágom, megkenem, nyomózsák segítségével feldíszítem, oldalát kókuszreszelékkel hintem. A torta közepét ostyalapppal díszítem.

Sztori: Ezt a tortát szoktam túróval is csak akkor egy pudingporral, vagy 500 g túróval. Ez a férjem kedvence. De ha valaki csokit jobban kedveli, mint a fiam: 2 cs ÉTcsokis pudingport rakjon bele. A piskótába is lehet kakaóport rakni, csak akkor kiveszünk a lisztből!