Vanília krémes gesztenyés torta recept

Hozzávalók:
Tortalaphoz:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 lap zselatin
- 15 dkg gesztenye massza
- 15 dkg porcukor
- ízlés szerint rum
- 15 dkg margarin
- marcipán a díszítéshez és a bevonáshoz
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 ek cukorral felverem keményre. A sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal habosra kikeverem, a fehérjével óvatosan összekeverem, majd a sütőporos lisztet is beledolgozom. Egy kapcsos torta formát margarinnal kikentem és morzsával meghintettem. A masszát beleöntöttem elsimítottam és 170 fokon megsütöttem. Amikor a tészta kihűlt 3 egyenlő részre felvágtam.
A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőztem. Amikor levettem a tűzről egy lap zselatint beleolvasztok. A pudingot langyosra kihűtöm. A habtejszínt habbá vertem, majd a langyosra kihűlt pudingba felét belekeverem és az alsó lapot ezzel a krémmel megtöltöttem. Ráteszem a második lapot erre a gesztenyés krémet kenek. A porcukrot 2 kk vízzel elkeverem, hozzáadom a margarint és habosra keverem, közben a rumot és a gesztenyemasszát is beleteszem,jó habosra kikeverem és a lapra rákenem, erre pedig a habtejszín másik felét kenem és úgy jön rá a harmadik lap, amivel lefedtem. A tetejét és az oldalát egy kevés krémmel bevonom, hogy majd a tortára marcipánt ráteszem. A fehér marcipánt porcukorral vékonyra kinyújtottam és a tortára helyeztem úgy,hogy lelógjon az oldalára.Színes marcipán karikákkal díszítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »