Vanília krémes diós torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 3 kávéskanál szódabikarbóna
- 25 dkg cukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tejföl
- 10 dkg dió (darált)
Krém:
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 1 db citrom
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, szódabikarbónával elkevert lisztet, diót, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot.
Egy 26 cm-es tortaformát margarinnal kikenjük, liszttel meghintjük, beleöntjük a masszát és tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingot főzünk a tejből és a pudingporból és hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a citromhéját és a levét, végül összekeverjük a kihűlt pudinggal.
A tortalapot kettévágjuk, megkenjük az egyik tortalapot a krém kétharmadával. Befedjük a másik lappal, majd bevonjuk a krémmel.
Tetejét ízlés szerint lehet díszíteni bármilyen gyümölccsel.