Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vanília krémes diós torta recept

Vanília krémes diós torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 3 kávéskanál szódabikarbóna
    • 25 dkg cukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dl tejföl
    • 10 dkg dió (darált)

    Krém:

    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 1 db citrom
    • 5 dl tej
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:
    A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, szódabikarbónával elkevert lisztet, diót, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot.
    Egy 26 cm-es tortaformát margarinnal kikenjük, liszttel meghintjük, beleöntjük a masszát és tűpróbáig sütjük.

    A krémhez a pudingot főzünk a tejből és a pudingporból és hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a citromhéját és a levét, végül összekeverjük a kihűlt pudinggal.

    A tortalapot kettévágjuk, megkenjük az egyik tortalapot a krém kétharmadával. Befedjük a másik lappal, majd bevonjuk a krémmel.

    Tetejét ízlés szerint lehet díszíteni bármilyen gyümölccsel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá