Vanília krémes diós torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vanília krémes diós torta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 3 kávéskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 6 dl tejföl
  • 10 dkg dió (darált)

Krém:

  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 db citrom
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin

Elkészítése:
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, szódabikarbónával elkevert lisztet, diót, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot.
Egy 26 cm-es tortaformát margarinnal kikenjük, liszttel meghintjük, beleöntjük a masszát és tűpróbáig sütjük.

A krémhez a pudingot főzünk a tejből és a pudingporból és hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a citromhéját és a levét, végül összekeverjük a kihűlt pudinggal.

A tortalapot kettévágjuk, megkenjük az egyik tortalapot a krém kétharmadával. Befedjük a másik lappal, majd bevonjuk a krémmel.

Tetejét ízlés szerint lehet díszíteni bármilyen gyümölccsel.