Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vakondtúrás torta recept

Vakondtúrás torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g sima liszt
    • 160 ml tej
    • 100 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 ml olaj
    • 40 g kakaópor
    • 2 ek sütőpor
    • 300 g túró (töltelék)
    • 180 ml tejszín
    • 100 g cukor
    • 20 g zselatinpor
    • 100 ml forró víz
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 banán

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tejhez az olajat, a cukrot és a tojásokat, majd alaposan összekeverjük (kézi mixer). Hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és alaposan átkeverjük (kézi mixer).

    Zsírozott, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba). A kész tortát rácson hagyjuk kihűlni.

    Krém készítése:

    A krémhez a túrót, a tejszínt és a cukrot kikavarjuk, a zselatinport felolvasztjuk a forró vízben, majd összekeverjük a túrós masszával.

    Kanál segítségével kikaparjuk a kihűlt torta belsejét úgy, hogy magas pereme és egyforma alja maradjon. A kikapart tésztát összemorzsoljuk.

    A banánokat rárakjuk a tészta aljára, és leöntjük a túrós masszával (óvatosan öntsük, ha túl folyékony lenne, a morzsával építsünk magasabb peremet). Ha elfogyott a krém, akkor a morzsából kialakítjuk a vakondtúrás formát, kicsit rányomkodjuk, és a hűtőben hagyjuk összeállni.

    A vakondtúrás torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 208 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá