Vakondtúrás torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g sima liszt
- 160 ml tej
- 100 g cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 ml olaj
- 40 g kakaópor
- 2 ek sütőpor
- 300 g túró (töltelék)
- 180 ml tejszín
- 100 g cukor
- 20 g zselatinpor
- 100 ml forró víz
- 1 citrom reszelt héja
- 5 banán
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tejhez az olajat, a cukrot és a tojásokat, majd alaposan összekeverjük (kézi mixer). Hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és alaposan átkeverjük (kézi mixer).
Zsírozott, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba). A kész tortát rácson hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A krémhez a túrót, a tejszínt és a cukrot kikavarjuk, a zselatinport felolvasztjuk a forró vízben, majd összekeverjük a túrós masszával.
Kanál segítségével kikaparjuk a kihűlt torta belsejét úgy, hogy magas pereme és egyforma alja maradjon. A kikapart tésztát összemorzsoljuk.
A banánokat rárakjuk a tészta aljára, és leöntjük a túrós masszával (óvatosan öntsük, ha túl folyékony lenne, a morzsával építsünk magasabb peremet). Ha elfogyott a krém, akkor a morzsából kialakítjuk a vakondtúrás formát, kicsit rányomkodjuk, és a hűtőben hagyjuk összeállni.
A vakondtúrás torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 9 g