Vakondtúrás torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g sima liszt
  • 160 ml tej
  • 100 g cukor
  • 2 tojás
  • 80 ml olaj
  • 40 g kakaópor
  • 2 ek sütőpor
  • 300 g túró (töltelék)
  • 180 ml tejszín
  • 100 g cukor
  • 20 g zselatinpor
  • 100 ml forró víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 banán

Elkészítése:

Tészta készítése:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tejhez az olajat, a cukrot és a tojásokat, majd alaposan összekeverjük (kézi mixer). Hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és alaposan átkeverjük (kézi mixer).

Zsírozott, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba). A kész tortát rácson hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

A krémhez a túrót, a tejszínt és a cukrot kikavarjuk, a zselatinport felolvasztjuk a forró vízben, majd összekeverjük a túrós masszával.

Kanál segítségével kikaparjuk a kihűlt torta belsejét úgy, hogy magas pereme és egyforma alja maradjon. A kikapart tésztát összemorzsoljuk.

A banánokat rárakjuk a tészta aljára, és leöntjük a túrós masszával (óvatosan öntsük, ha túl folyékony lenne, a morzsával építsünk magasabb peremet). Ha elfogyott a krém, akkor a morzsából kialakítjuk a vakondtúrás formát, kicsit rányomkodjuk, és a hűtőben hagyjuk összeállni.