Gesztenyés torta recept

Hozzávalók:
Tortalaphoz:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 28 dkg liszt
- 14 evőkanál víz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 45 dkg gesztenyemassza
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- rumaroma
Gesztenye szívhez:
- 30 dkg gesztenyemassza
A bevonathoz:
- 2,5 dl habtejszín
- 10 dkg csokoládé
- 1 tábla tortabevonó
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük.
Először gesztenye szíveket készítünk. Ehhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, meglocsoljuk rumaromával, összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat készítünk, majd csepp alakúra formázzuk. A cseppek szélesebb részét tenyerünkkel megnyomjuk, így szív alakot kapunk. A hegyesebbik végét olvasztott csokoládéba mártjuk.
A tortakrémhez a pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. Kikeverjük nagyon habosra a margarint. A gesztenyemasszát összetörjük. Ha kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük a margarint, a gesztenyemasszát, rumaromát, vaníliás cukrot.
A piskótát 3 lapra vágjuk, a krémmel megtöltjük. A lehűtött tejszínt nagyon kemény habbá verjük, az oldalát, tetejét bevonjuk és habrózsával díszítjük. A habrózsák közé teszünk egy-egy szívet.
A csillagok és kis fenyők készítése: a csokoládét felolvasztjuk és fóliára öntjük, egyenletesen elsimítjuk.
Amikor majdnem teljesen megdermedt, kicsi csillag és fenyőformákkal kiszúrjuk és a tortát díszítjük vele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »