Gesztenyés torta recept

Hozzávalók:
Tortalaphoz:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 28 dkg liszt
- 14 evőkanál víz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 45 dkg gesztenyemassza
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- rumaroma
Gesztenye szívhez:
- 30 dkg gesztenyemassza
A bevonathoz:
- 2,5 dl habtejszín
- 10 dkg csokoládé
- 1 tábla tortabevonó
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük.
Először gesztenye szíveket készítünk. Ehhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, meglocsoljuk rumaromával, összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat készítünk, majd csepp alakúra formázzuk. A cseppek szélesebb részét tenyerünkkel megnyomjuk, így szív alakot kapunk. A hegyesebbik végét olvasztott csokoládéba mártjuk.
A tortakrémhez a pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. Kikeverjük nagyon habosra a margarint. A gesztenyemasszát összetörjük. Ha kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük a margarint, a gesztenyemasszát, rumaromát, vaníliás cukrot.
A piskótát 3 lapra vágjuk, a krémmel megtöltjük. A lehűtött tejszínt nagyon kemény habbá verjük, az oldalát, tetejét bevonjuk és habrózsával díszítjük. A habrózsák közé teszünk egy-egy szívet.
A csillagok és kis fenyők készítése: a csokoládét felolvasztjuk és fóliára öntjük, egyenletesen elsimítjuk.
Amikor majdnem teljesen megdermedt, kicsi csillag és fenyőformákkal kiszúrjuk és a tortát díszítjük vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »