Gesztenyés torta recept
Hozzávalók:
Tortalaphoz:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 28 dkg liszt
- 14 evőkanál víz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 45 dkg gesztenyemassza
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- rumaroma
Gesztenye szívhez:
- 30 dkg gesztenyemassza
A bevonathoz:
- 2,5 dl habtejszín
- 10 dkg csokoládé
- 1 tábla tortabevonó
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük.
Először gesztenye szíveket készítünk. Ehhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, meglocsoljuk rumaromával, összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat készítünk, majd csepp alakúra formázzuk. A cseppek szélesebb részét tenyerünkkel megnyomjuk, így szív alakot kapunk. A hegyesebbik végét olvasztott csokoládéba mártjuk.
A tortakrémhez a pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. Kikeverjük nagyon habosra a margarint. A gesztenyemasszát összetörjük. Ha kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük a margarint, a gesztenyemasszát, rumaromát, vaníliás cukrot.
A piskótát 3 lapra vágjuk, a krémmel megtöltjük. A lehűtött tejszínt nagyon kemény habbá verjük, az oldalát, tetejét bevonjuk és habrózsával díszítjük. A habrózsák közé teszünk egy-egy szívet.
A csillagok és kis fenyők készítése: a csokoládét felolvasztjuk és fóliára öntjük, egyenletesen elsimítjuk.
Amikor majdnem teljesen megdermedt, kicsi csillag és fenyőformákkal kiszúrjuk és a tortát díszítjük vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

