Túrótorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 18 dkg cukor
- 18 dkg liszt
Töltelék:
- 25-30 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
Díszítésnek:
- tejszínhab
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor egyik felével kihabosítjuk a sárgáját, a másik felével pedig kemény habot verünk a fehérjéből. A kettőt óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és 16 szeletes tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd ha kihűlt háromba vágjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük a megtöltjük vele a tortát. A tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

