Túrótorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 18 dkg liszt
Töltelék:
- 25-30 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
Díszítésnek:
- tejszínhab
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor egyik felével kihabosítjuk a sárgáját, a másik felével pedig kemény habot verünk a fehérjéből. A kettőt óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és 16 szeletes tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd ha kihűlt háromba vágjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük a megtöltjük vele a tortát. A tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »