Túrótorta recept
                            Hozzávalók:
- 12 db 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 ek liszt
 - 12 ek cukor
 - 3 cs vaníliáscukor
 - 2 cs sütőpor
 - 4 ek kakaópor
 - baracklekvár
 - fél kg túró
 - fél l tejszínhab
 - só
 - habfixáló
 
Elkészítése:
6 db tojásból, 6 ek lisztből, 6 ek cukorból, 1 cs vaníliás cukorból, 1 cs sütőporból, 2 ek kakaóból, 1 csipet sóból piskótát készítünk. Ehhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukrokkal kikavarjuk, majd belerakjuk a kakaóport. A lisztet, sütőport, csipet sót összekavarjuk. A tojássárgás masszára ráöntjük a liszt felét majd jöhet a fehérje és a maradék liszt. Óvatosan összedolgozzuk. 26cm-es tortaformába öntjük és 30 perc alatt 200 fokon készre sütjük. Ugyanígy készítünk még egy piskótát. Ha kész hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet. Felverjük a tejszínhabot egy kis habfixálóval, majd a felét összekeverjük a túróval és 1 csomag vaníliás cukorral.
Ha kihűlt a piskóta egy nagy tányérra tesszük és megkenjük a tetejét baracklekvárral. Rakunk rá tejszínes túrót, utána jöhet a másik piskóta. Arra is egy kis lekvár és túró. A maradék túrót az oldalára rakjuk. A tejszínhab másik felével bekenjük az egész tortát.
1-2 órára rakjuk a hűtőbe.
Tipp:
Ha születésnapra sütjük akkor kakaós krémet készítünk és egy habzsák segítségével tudunk rá írni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

