Hozzávalók:
Elkészítése:
6 db tojásból, 6 ek lisztből, 6 ek cukorból, 1 cs vaníliás cukorból, 1 cs sütőporból, 2 ek kakaóból, 1 csipet sóból piskótát készítünk. Ehhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukrokkal kikavarjuk, majd belerakjuk a kakaóport. A lisztet, sütőport, csipet sót összekavarjuk. A tojássárgás masszára ráöntjük a liszt felét majd jöhet a fehérje és a maradék liszt. Óvatosan összedolgozzuk. 26cm-es tortaformába öntjük és 30 perc alatt 200 fokon készre sütjük. Ugyanígy készítünk még egy piskótát. Ha kész hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet. Felverjük a tejszínhabot egy kis habfixálóval, majd a felét összekeverjük a túróval és 1 csomag vaníliás cukorral.
Ha kihűlt a piskóta egy nagy tányérra tesszük és megkenjük a tetejét baracklekvárral. Rakunk rá tejszínes túrót, utána jöhet a másik piskóta. Arra is egy kis lekvár és túró. A maradék túrót az oldalára rakjuk. A tejszínhab másik felével bekenjük az egész tortát.
1-2 órára rakjuk a hűtőbe.
Ha születésnapra sütjük akkor kakaós krémet készítünk és egy habzsák segítségével tudunk rá írni.