Túrótorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 17 evőkanál porcukor
- 12 evőkanál víz
- 24 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habja
Krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 50 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve vagy citromlé ízlés szerint
- 2 dl cukrász habtejszín
Díszítéshez:
- 3 dl cukrász habtejszín
- 2 citrom
Elkészítése:
A tészta alapanyagokból piskótát sütünk. A krémhez a tojás sárgákat egy edénybe tesszük, hozzá adjuk a cukrot a vaníliás cukrot a pudingport és elkeverjük egy kevés tejjel csomómentesre. Hozzáöntjük a többi tejet és forrásig főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a túrót és a citrom levét és hozzáadjuk a felvert habtejszínt. A piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a krémmel, bekenjük a tetejét és az oldalát is. A díszítéshez a habtejszínt keményre verjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. A citromot elszeleteljük és azzal is tetszés szerint díszíthetünk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »