Túrótorta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 17 evőkanál porcukor
- 12 evőkanál víz
- 24 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habja
Krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 50 dkg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve vagy citromlé ízlés szerint
- 2 dl cukrász habtejszín
Díszítéshez:
- 3 dl cukrász habtejszín
- 2 citrom
Elkészítése:
A tészta alapanyagokból piskótát sütünk. A krémhez a tojás sárgákat egy edénybe tesszük, hozzá adjuk a cukrot a vaníliás cukrot a pudingport és elkeverjük egy kevés tejjel csomómentesre. Hozzáöntjük a többi tejet és forrásig főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a túrót és a citrom levét és hozzáadjuk a felvert habtejszínt. A piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a krémmel, bekenjük a tetejét és az oldalát is. A díszítéshez a habtejszínt keményre verjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. A citromot elszeleteljük és azzal is tetszés szerint díszíthetünk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.