Túrótorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojás sárgája
  • 17 evőkanál porcukor
  • 12 evőkanál víz
  • 24 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 6 tojás habja

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve vagy citromlé ízlés szerint
  • 2 dl cukrász habtejszín

Díszítéshez:

  • 3 dl cukrász habtejszín
  • 2 citrom

Elkészítése:
A tészta alapanyagokból piskótát sütünk. A krémhez a tojás sárgákat egy edénybe tesszük, hozzá adjuk a cukrot a vaníliás cukrot a pudingport és elkeverjük egy kevés tejjel csomómentesre. Hozzáöntjük a többi tejet és forrásig főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a túrót és a citrom levét és hozzáadjuk a felvert habtejszínt. A piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a krémmel, bekenjük a tetejét és az oldalát is. A díszítéshez a habtejszínt keményre verjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. A citromot elszeleteljük és azzal is tetszés szerint díszíthetünk!