Túrós torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 3 ek liszt
- 3 ek holland kakaópor
Töltelékhez:
- 500 g túró
- 180 ml tejszín
- 150 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 g zselatinpor
- 100 ml forró víz
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, és alaposan átkeverjük.
Óvatosan belekeverjük a felvert tojáshabot, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük a kakaós piskótát, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hosszában kettévágjuk, és megtöltjük.
Töltelék készítése:
A töltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral, a tejszínnel és a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a 100 ml forró vízben feloldott zselatinport. Mindent alaposan összekeverünk, egy keveset félreteszünk díszítésnek, majd a többi tölteléket a torta alsó lapjára simítjuk. Betakarjuk a másik lappal, megkenjük töltelékkel, és holland kakaóport szitálunk rá.
Hideg helyen egész éjszaka hagyjuk összeállni a tortát.