Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, és alaposan átkeverjük.
Óvatosan belekeverjük a felvert tojáshabot, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük a kakaós piskótát, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hosszában kettévágjuk, és megtöltjük.
A töltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral, a tejszínnel és a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a 100 ml forró vízben feloldott zselatinport. Mindent alaposan összekeverünk, egy keveset félreteszünk díszítésnek, majd a többi tölteléket a torta alsó lapjára simítjuk. Betakarjuk a másik lappal, megkenjük töltelékkel, és holland kakaóport szitálunk rá.
Hideg helyen egész éjszaka hagyjuk összeállni a tortát.