Túrós teknőc torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 7,5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás puding
- 25 dkg túró
- 1/2 cs zselatin
- 1 csomag piskótatallér
- lekvár
- 4 db kivi
Elkészítése:
Egy kis hideg tejben elkeverjük a vaníliás és a kristálycukrot és a pudingot A maradék tejet feltesszük melegedni.
Amikor felmelegedett, a tűzről levéve hozzákeverjük a hideg tejes masszát, majd visszatesszük és sűrűre főzzük. Apránként hozzáadjuk a túrót és az utasítás szerint elkészített zselatint.
A piskótatallérokat kettesével összeragasztjuk a lekvárral, majd egy kerek tálat kibélelünk folpackkal. Teszünk bele egy kevés krémet, majd egy sor piskótát és egy újabb sor krémet, addig amíg el nem fogy a krém. A tetejére piskótát teszünk és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük a hűtőből és kiborítjuk, majd levesszük róla a fóliát. Vékonyan felszeleteljük a meghámozott kivit és beborítjuk vele a tortát. A feje egy egész kivi lesz, szegfűszeggel díszítve. A lába egy negyed kivi bevagdosva.
Tipp:
Akár kerek tortának is el lehet készíteni,és teaszínhabbal bevonni.