Túrós teknőc torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7,5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás puding
- 25 dkg túró
- 1/2 cs zselatin
- 1 csomag piskótatallér
- lekvár
- 4 db kivi
Elkészítése:
Egy kis hideg tejben elkeverjük a vaníliás és a kristálycukrot és a pudingot A maradék tejet feltesszük melegedni.
Amikor felmelegedett, a tűzről levéve hozzákeverjük a hideg tejes masszát, majd visszatesszük és sűrűre főzzük. Apránként hozzáadjuk a túrót és az utasítás szerint elkészített zselatint.
A piskótatallérokat kettesével összeragasztjuk a lekvárral, majd egy kerek tálat kibélelünk folpackkal. Teszünk bele egy kevés krémet, majd egy sor piskótát és egy újabb sor krémet, addig amíg el nem fogy a krém. A tetejére piskótát teszünk és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük a hűtőből és kiborítjuk, majd levesszük róla a fóliát. Vékonyan felszeleteljük a meghámozott kivit és beborítjuk vele a tortát. A feje egy egész kivi lesz, szegfűszeggel díszítve. A lába egy negyed kivi bevagdosva.
Tipp:
Akár kerek tortának is el lehet készíteni,és teaszínhabbal bevonni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »