Túrós teknőc torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 7,5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg túró
  • 1/2 cs zselatin
  • 1 csomag piskótatallér
  • lekvár
  • 4 db kivi

Elkészítése:

Egy kis hideg tejben elkeverjük a vaníliás és a kristálycukrot és a pudingot A maradék tejet feltesszük melegedni.

Amikor felmelegedett, a tűzről levéve hozzákeverjük a hideg tejes masszát, majd visszatesszük és sűrűre főzzük. Apránként hozzáadjuk a túrót és az utasítás szerint elkészített zselatint.

A piskótatallérokat kettesével összeragasztjuk a lekvárral, majd egy kerek tálat kibélelünk folpackkal. Teszünk bele egy kevés krémet, majd egy sor piskótát és egy újabb sor krémet, addig amíg el nem fogy a krém. A tetejére piskótát teszünk és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kivesszük a hűtőből és kiborítjuk, majd levesszük róla a fóliát. Vékonyan felszeleteljük a meghámozott kivit és beborítjuk vele a tortát. A feje egy egész kivi lesz, szegfűszeggel díszítve. A lába egy negyed kivi bevagdosva.

Tipp:

Akár kerek tortának is el lehet készíteni,és teaszínhabbal bevonni.