Túrós ribizli torta recept

Hozzávalók:
- Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg puha margarin
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 15 dkg tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpozott evőkanál liszt
Tetejére:
- 30 dkg ribizli
- 1 csomag színtelen tortazselé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Egy tortaformát kikenek margarinnal és a tésztával kibélelem, hogy az oldalán is legyen kb. 1,5 cm magasan. A tésztát villával megszurkálom és hűtőbe teszem, még a tölteléket elkészítem. A töltelék hozzávalóit szintén összekeverem, és a tésztára szétterítem. 60 percig sütöm, míg a túró kezd pirosodni. Ekkor kiveszem a sütőből és kihűtöm. Mikor kihűlt elosztom rajta a ribizlit és leöntöm a torta zselével. Hűtőbe teszem és hagyom megdermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »