Túrós ribizli torta recept

Hozzávalók:
- Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg puha margarin
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 15 dkg tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpozott evőkanál liszt
Tetejére:
- 30 dkg ribizli
- 1 csomag színtelen tortazselé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Egy tortaformát kikenek margarinnal és a tésztával kibélelem, hogy az oldalán is legyen kb. 1,5 cm magasan. A tésztát villával megszurkálom és hűtőbe teszem, még a tölteléket elkészítem. A töltelék hozzávalóit szintén összekeverem, és a tésztára szétterítem. 60 percig sütöm, míg a túró kezd pirosodni. Ekkor kiveszem a sütőből és kihűtöm. Mikor kihűlt elosztom rajta a ribizlit és leöntöm a torta zselével. Hűtőbe teszem és hagyom megdermedni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »