Túrós-gyümölcsös torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 5 g sütőpor
Krém:
- 25 dkg túró
- 200 ml epres joghurt
- 2 dl habtejszín
- 5-6 ek porcukor
- 1 cs zselatin
Tetejére:
- 1,5 dl habtejszín
- gyümölcs ízlés szerint
- 1 cs színtelen tortazselé
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A habhoz adjuk a kikevert sárgákat és a sütőporos lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 30 perc).
A krémhez a zselatint feloldjuk 0,5 dl vízben. A túrót alaposan kikevertjük a porcukorral és a joghurttal, majd hozzáadom a keményre felvert tejszínt, majd a zselatint is belekeverem.
A krémet a kihűlt lapra simítjuk, majd betesszük a hűtőbe kicsit dermedni. A tetejét dermedés után kitesszük ízlés szerinti gyümölcsökkel, majd leöntjük a tortazselével, amit a csomagoláson leírtak szerint készítettünk el.
Egy éjszakára betesszük a hűtőbe a tortát, majd másnap ízlés szerint díszítjük a felvert tejszínnel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »